Panamakanalen!

Lørdag 9. april skulle Tamara endelig gjennom Panamakanalen. Vi gledet oss masse, men undertegnede kjente også på spenningen ved å få skuta vår trygt gjennom dette gedigne byggverket.

Siden vi bare er fire ombord (Lene og Jan-Erik, Lars-Fredrik og meg), trengte vi en «line handler» til for å få gå gjennom kanalen. Vi fikk ikke bare en, men tre skravlete tyskere ombord, så med skuta full dro vi til «the flats» for å plukke opp losen vår.

Klokken syv lørdag kveld var vi helt klare. Losen var på plass, kjempeerfaren og proff, pizza´n stod i ovnen og tyskerne skravlet. Stemningen var på topp. I slusene som heter Gatun locks og går mellom innsjøen og Karibia skulle Tamara ligge inntil et passasjerskip med en litt mindre seilbåt utenpå. Foran oss lå et stort frakteskip. Det er mye vann som flyttes på, propeller som går og bra action, men alt gikk strålende med både båt og mannskap.

DCIM100GOPRO
Tamara er klar

Natten tilbrakte vi i innsjøen, det er visst mye krokodiller der, men det var ingen som svømte forbi oss. Vi droppet badingen for det.

Nedoverturen startet tidlig søndag morgen, da ny los kom ombord klokken åtte. Vi hadde en super formiddag gjennom kanalen, for et vanvittig byggverk det er, før vi kom til Pedro Miguel-slusen kl. to. Denne gangen lå vi i midten av slusene med en seilbåt på hver side og en kjempestor lastebåt bak. Vi følte oss ikke veldig store under baugen der, men det gikk veldig greit, og plutselig åpnet den siste sluseporten mot Stillehavet seg. FOR ET ØYEBLIKK og FOR EN FØLELSE. Det er nesten som et nytt eventyr starter nå, og vi har bare så vidt begynt.

13012801_10154004322031217_3150841180360869459_n
På vei i kanalen, Calebra cut
DCIM102GOPRO
Småbåtene klare, venter på den store…
DCIM102GOPRO
Alle på plass, passe nærme…
DCIM102GOPRO
Det er et stykke ned i hver sluse.
DCIM100GOPRO
Vi ser STILLEHAVET
12998543_10153981334596007_4036490450824082212_n
Stillehavet – her kommer VI!

Panama city møtte oss med en spektakulær skyline i solnedgang, vi har bunkret det meste, båtbutikker er trålet, en fancy sushirestaurant er besøkt, Tamara har fått solbeskyttelse over cockpit, og vi er klare for resten av eventyret!

12963929_10154004332471217_1090988061959274798_n
Panama city

Wilhelm er med og fredag drar vi til Las Perlas, så blir det Galapagos. Følg oss på bloggen, vi oppdaterer med satellittelefon der vi ikke har nett.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

5 kommentarer Legg igjen en kommentar

  1. Hei på dere 😊 Jeg prøvde meg på web kameraet da dere skulle starte på kanalen men det ble for mørkt og utydelig men jeg tror jeg fikk med meg lastebåten 👍 Dette er magisk Gina. God tur videre ⛵😍 Klem

    Likt av 1 person

  2. Tack för bilder och beskrivning om trippen genom Kanalen. Jag har just av slutat en bra bok om politiken och hur kanalen byggdes. Jag följer med på vidare resor. Tack

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: