Suezkanalen – Seiling gjennom ørkenen

For jordomseilere som begynner å lengte til hjemlige trakter, og kjent kultur, er Egypt passe krevende. Da vi kom til port Suez var vi to seilere som gledet oss veldig til å se Europa igjen. Papirarbeidet med prutekultur, lureri og ekstra bestikkelser ble dermed en ekstra strevsom affære. Heldigvis møtte vi den australske båten Mr. Percival, som vi kunne rådslå litt med, og sammen fikk vi oppleve den fantastiske seilturen gjennom ørkenen. Vi hadde to koselige kvelder ombord i Mr. Percival, i Port Suez og Ismailia (byen ved innsjøen som ligger ca. halvveis i kanalen, der vi måtte overnatte).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På vei inn i kanalen. Sand på alle kanter.
IMG_5487
Velkomsthilsen langs vannet.
IMG_5464
Fornøyd skipper, selvom piloten ikke vil slippe roret.
IMG_5467
Våre nye, gode venner fra australia. Mr. Percival med god fart.
IMG_2725
Det er fint å ta en tur i ørkenen med seilbåt.
IMG_5507
Imponerende brokonstruksjon, bare litt større versjon enn den i Sotekanalen.
IMG_5515
Vi var flere som skulle nordover.
IMG_2717
Noen byer passerte vi også.
IMG_5479
God stemning.
IMG_5520
Ikke langt igjen til Middelhavet nå.

Suezkanalen er et imponerende byggverk, og turen gjennom var spennende. Vi kom til Port Said på kvelden, og sammen med Mr. Percival, heiste vi seil, tente lanternene og satte kursen mot Kreta. En fantastisk følelse.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

5 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Flotte bilder av glad skipper og crew. Godt og ha dere tilbake i Europa igjen. Håper dere klarer å nyte det siste dere har igjen på deres fantastiske seilas jorden rundt. Ha en super Påske. Klem fra Løsø

  Likt av 1 person

 2. Stille vand gjennom kanalen. Nå nærmer det gamle kjølvannet seg ute i Atlanteren seg og runden rundt jorden er sluttet. Våren i middelhavet blir fin framover. Hilsen fra de nybakte besteforeldrene på Læsø

  Likt av 1 person

 3. Vi ser at det er en stor opplevelse for dere å komme gjennom Suezkanalen og ut i Middelhavet og Europa. Ser at dere har hatt en hyggelig uke rundt omkring Kreta, men nå må vel suget etter å komme hjem begynne å kjennes. God tur videre onkel og tante.
  Hilsen
  Bmor og Bfar

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: