Egypt

Vi kom til Hurghada søndag ettermiddag, og det gikk ikke like greit med innsjekk her som i Sudan, men mandag morgen kunne vi legge til i marinaen og se frem til noen dager med «landliv» og turistattraksjoner. Det føltes som en liten bit av Europa da vi gikk langs restaurantrekken på bryggen og de små butikkene innimellom, selvom det bærer preg av den arabiske og afrikanske kulturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Endelig på plass i marinaen i Hurghada
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette får vi aldri nok av.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kan en bli mer glad enn av farger og fresh frukt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Moro å handle.

I marinaen møtte vi Mark, fra New Zealand, i Rebel Yell, og Sofia fra Sverige, som har jobbet her, men nå reiser til Afghanistan, sammen med dem var også Ahmed Ali. Som alltid er det ordentlig moro med nye bekjentskaper som kan fortelle oss litt om stedet vi har kommet til, og som vi kan ha en morsom dag eller to sammen med. Vi ble bedt ombord, og den første kvelden i Hurghada ble knall. Vi fikk også veldig god hjelp til alt fra turbooking og fiksing av cockpitbord, til dieselfylling.

IMG_7507
På restaurant med Sofia og Mark. Kveldens kelner ville være med på bildet og satt seg i midten.

I marinaen er vi, som så mange steder vi har vært, lukket ute fra byen rundt. Porter med vakter passer på at ikke hvemsomhelst slipper inn, og dermed føltes det ok å la båten ligge, mens vi tok en tur til Luxor.

Vi har begge vært fascinert av den gamle egyptiske kulturen, det er vel de fleste, og vi kunne ikke la sjansen til å se en del av denne historien gå fra oss. Vi booket en todagerstur med guide, og vi gledet oss ordentlig til et nytt lite eventyr.

IMG_7505
På vei til Luxor. Litt tørrere enn det vi er vant til…
IMG_7504
Tomattransport.

Uansett hvor mye en har sett og lest om Egyptiske byggverk og utsmykninger, er det helt utrolig å se det i virkeligheten. Hva lager vi i dag som ville vart i 4000 år? Fargene er noe av det som imponerte, opprinnelig hadde alt farger, og fremdeles var veldig mye av dette bevart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ramses III i Karnak tempel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Obelisk i Karnak.
IMG_5398
Vår guide, Dr. Mustafa. Han kunne utrolig mye og var en engasjert type.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er moro.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utenfor tempelet voktet 38 løver.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pause på Nilen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Moro med en liten Niltur innimellom all historien.
IMG_5406
Tempelet til Hatshepsut, en av Egypts suksessfulle kvinnelige faraoer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Posering!
IMG_5421
Foran tempelet i Luxor er det en lang allè. Alle løvene ble på et tidspunkt byttet ut av Ramses, de nye hadde hans hode.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppe på det som den gang syntes av tempelruinene i Luxor ble det bygget en moske. Dette er en av de eldste i Egypt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The valley of the Queens.
IMG_5441
Inne i gravkammeret fortelles historien om den dødes ferd til dens neste liv. Skulle ikke tro at dette var 4000 år gammelt.
IMG_5437
Gravkammeret er nå dekket med glass for å beskytte veggmaleriene.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I Luxor avsluttet vi oppholdet med en ny kryssing av Nilen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Vi har hatt veldig fine dager i Egypt, og selvom vi ikke er så gode på hverken pruting eller baksheesh, så har det meste ordnet seg fint, med litt frustrasjon og oppgitthet angående autoriteter og kanalforberedelser. Onsdag morgen kom vi til Port Suez, og etter vi får bestemt passasje, er det bare to dager med kanal før vi er i Middelhavet. Vi gleder oss.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

1 kommentar Legg igjen en kommentar

  1. Så hyggelig å få melding om at dere ligger i Port Suez. Ja, er det ikke opplevelser under og på vannet , så er det det til gangs når en er på historiske steder. Tur ril Luxor og båttur på Nilen , så bra. Vi gleder oss til rapport om at det blå Middelhavet er nådd. God tur
    Hilsen Bmor og Bfar

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: