Bula and welcome to Fiji

Tamara reiste fra Niue med mange, fine nye minner. Det var et fantastisk land med bra folk. Kursen satt vi mot Fiji, og vær og vind var på vår side. Fisk ble det også, både tunfisk og dorado, de holdt til mange middager.

img_5409
Dorado’n hadde sikkelig størrelse…
img_5406
Tamarasushi med tunfisk

Vi sjekket inn i Savusavu på Vanua Levu i nord. Det var en koselig plass, og vi fikk en super velkomst av blide folk fra helsemyndigheter, biosikkerhet, immigrasjon og toll. Alle var ombord, og heldigvis fikk vi beholde matlageret vårt og prosessen gikk fort og greit. Alle hilste oss med «bula», og vi lærte det fort.

img_7051
Første middag på land på noen dager, med den superkoselige velkomsten
img_7073
Vi fikk med oss kokosnøttens dag i Savusavu
img_7070
Kokosnøtter av alle typer

Fra Savusavu reiste vi innom Somosomostredet, der vi ankret ved en strand, og fikk oss både snorkling og et knallfint dykk på «the Great White Wall».

img_5411
Morgengry på vei fra Savusavu

Fiji var ekstra stas for undertegnede fordi vi skulle få besøk av Anne. Den spreke jenta reiser bokstavelig talt halve jorda rundt for å seile litt med oss, så vi ville være i riktig havn når hun landet. Det betydde at vi hadde noen nautiske mil foran oss, og vi reiste fra Vanua Levu til Nadi på Viti Levu, med kun en dagsstopp i Levuka. Det var topp å se den gamle hovedstaden, der vi fikk oss lunsj og et besøk på Fijis eldste hotell, bevart akkurat som på den tiden sjømenn fra seilskutene var innom (rett og slett ikke pusset opp, men vedlikeholdt litt).

img_5418
Innseiling til Levuka
img_5422
«Ekte vill vest»
img_5424
Levuka fra sin beste side
img_7091
Synd vi ikke rakk en hårklipp
IMG_7111.JPG
Fijis eldste hotell, legg merke til blomstervasene i bakgrunnen

I Nadi, der Anne landet, la vi oss i Denarau marina, første bryggeplass siden Tahiti. Det var en moderne marina med koselige restauranter og butikker rundt, og vi fikk endelig spylt hele båten med masse ferskvann. Topp for både båt og mannskap.

P9213831.jpg
Markedet i Nadi, vi fikk frisket opp beholdningen litt.

I Nadi fikk vi også vårt første møte med den lokale drikken Kava. Det er laget av en rot og introduksjonen for oss var i en velkomstseremoni til landet. Det smaker ikke noe særlig godt, og ser ut som sølevann, men velkomsten er fin. På de mindre øyene er dette en del av Sevusevu, der gjestene bringer en gave til høvdingen og får tillatelse til å bli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kavaseremoni

Og så kom Anne. Det var et herlig gjensyn. Hun hadde også med alt fra godis til litt dykkerdeler og truser, som var helt fantastisk å få for oss langturseilere, samt mange hilsener fra venner og kjente.

Vi satte fort kursen nordover mot de mer idylliske og mindre øyene i Yasawa group, og ved Sawa-I-Lau fant vi en fin bukt. Vi troppet opp i landsbyen og fikk vår Sevusevu, som var en ganske spesiell seremoni, men morsomt å være med på. Det er fremdeles en skikk som skal utføres på alle de små øyene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anne og solen etter en dag med seiling

På Sawa-I-Lau har vi storkost oss med snorkling, besøk i grotten de er kjent for, og fjelltur. Grotten var også full av andre turister, så det var litt morsommere med turen vi gikk etterpå, der vi utforsket øya helt på egenhånd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi gikk på oppdagelsesferd på Sawa-I-Lau
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lars-Fredrik med ordentlig bra utsikt

Dagen ble avsluttet med at en av landsbyboerne kom padlende forbi Tamara og ville selge oss hummer, selvfølgelig slo vi til. En helt herlig dag med en helt topp middag. Dette ble en vinner.

Nå går ferden videre til Vanuatu og øya Tanna, der nye eventyr venter, og Anne er med. Vi gleder oss som alltid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Topp på tur

 

 

 

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

7 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Vi som er her hjemme i Nord , tenker jo at nå må det vil bli nok av sol , seiling og opplevelser, men etter å ha lest bloggen tar det visst aldri slutt på nye morsomme eventyr. Dette ser jo helt fantastisk ut. Kos dere videre og ekstra hyggelig at dere også har litt besøk igjen. Lykke til på eventyr ferden.

  Likt av 1 person

 2. Hei Gina
  Dere er jaggu meg utholdende.
  Hører om land og steder og skikker jeg ikke visste om, takket være dine fyldige reportasjer. Fortsett med det.
  Moro at fisken biter også da.
  Her hjemme har vi det nesten like varmt som dere for tiden. 20 grader hele september så langt!
  Ha det spennende videre på ferden.
  Preben

  Likt av 1 person

 3. Ja, opplevelsene står i kø og det må jo være så nær paradis som v el mulig, men det er ikke så verst her heller. September har bare vært som en fin julimåned med temp over 20 grader og sol. Folk har tatt frem badetøy igjen.
  Ha det fortsatt storartet iøyåaradiset.
  Hilsen Bmor og Bfar

  Likt av 1 person

 4. Tack,snälla ni för fortsatt intressant och underhållande redogörelse för er tur. Bilderna är härliga och ni verkligen ser det lite ovanliga med platserna ni besöker.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: