Verdens minste land(?) – Niue

Fra de andre seilerne vi har møtt underveis plukker vi stadig opp tips til fine steder, blogger som bør sjekkes ut, bøker som er bra og cruisingguider deles villig. Et av stedene vi plukket ut er Niue, et lite land (én øy) mellom Cook øyene, Samoa og Tonga. Niue har vært styrt av New Zealand, men nå har de uavhengige politikere og ledere.

Samtidig med oss kom Maja, en amerikansk båt med Tatiana og Jeff ombord. To fine folk, som vi har vært mye sammen med denne uken. Vi sjekket inn samtidig. Det skjedde nederst på brygga, og tok lang tid, men det var de hyggeligste toll- og immigrasjonsfolkene vi har møtt på turen. Lars-Fredrik og jeg fikk sitte på «til by’n», det viste seg å være ca 150m…

Den første dagen tok vi på oss dykkerutstyr og hoppet i vannet bak båten. I all litteratur om Niue står det om det klare vannet, opptil 80m sikt, fordi de ikke har elver som renner ut med masse grums, og ja, på 12 meter ser vi bunnen under båten, og skyggen vi lager. Dyrelivet under vann slår det meste, og på denne tiden av året er knølhvalene her, så vi hørte sangen hannene synger da vi dykket, og også nede i båten. Fantastisk førsteinntrykk!

Vi leide bil sammen med Maja og vi fikk virkelig opplevd mye av den utrolige naturen på denne kjempekorallen. Hele øya har vært en korall under vann, og naturen her er fantastisk. Det er mange grotter, både tørre og vannfylte, naturlige basseng og jungel. Lars-Fredrik har fått dykket i et par av de vannfylte grottene, vi har snorklet der og jeg har vært med på et par fantastiske dykk langs revet som beskytter øya. Også her er det smågrotter og kløfter. Av sjødyr har vi nå sett en god del sjøslanger, de er ikke noen favoritt, selvom de ikke er noen trussel for oss. Hvalene ser vi innimellom når de kommer opp for å puste, hoppe eller kommunisere med halen. De er majestetiske, og opplevelsen av å ha dem så nære er helt rå.

Dette er en øy vi har blitt glade i. Alle som bor her hilser når bilene møtes på veien, de hilser og slår av en prat hvorsomhelst, og vi føler oss virkelig velkommen. Yacht club’en er verdens minste, superkoselig og shabby, og vi stortrives.

Takk for oss!

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

4 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Dere finner det ene paradiset etter det andre, og det er bra. Nye venner dukker også opp, så for oss virker dette som en fantastisk reise. Vi prøver å følge med og på den måten blir det jo en opplevelse for oss også.
  Her går sommeren på hell, sommertøyet blir etter hvert vasket og lagt bort og de første tegn på høst har dukket opp.
  God tur videre.

  Likt av 1 person

  • I går ettermiddag kom vi til Savusavu, nordøst på Fiji. Vi krysset datolinjen og mistet fredagen, men fikk en time, så nå er vi 12 timer foran istedenfor 13 timer etter… 😉 Kartplotter’n viser østlige grader istedenfor vestlige, vi er på vei hjemover! 😍 Mange mange klemmer til dere

   Liker

 2. Å dette var moro å lese. Så fine bilder!! Dette ser jo helt fantastisk ut. Så frodig det er !
  Det er også så hyggelig at dere treffer så mange bra folk på turen deres. Heldigvis har det vist så langt at verden er god !!
  Ha det fortsatt fint begge to. vi gleder oss over dere.

  Stor klem

  Likt av 1 person

 3. Fy søren så fint og spennende dere må ha det. Livet her blir i grunnen litt kjedelig til sammenlikning. Er imidlertid akkurat kommet hjem fra 10 dager i Antibes. Varme i lufta og i sjøen skal en ikke kimse av. God tur videre og nyt hvert øyeblikk. Mvh Per

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: