Fatu Hiva

4. juni kl 09:37 lokal tid nådde Tamara waypoint på Fatu Hiva, og litt over ti lå vi ankret opp i Hanavave.

Turen over «det lengste strekket» i Stillehavet (det lengste vi vil seile på åpent hav i løpet av turen vår) gikk over all forventning. Turen var på 2 960nm, vi brukte 18 døgn og 17 timer. Vi har storkost oss med bading, fisking og morsom seiling, samt masse god mat. Da vi fikk tre dager med lite vind, ble seilføringen ekstra kreativ, sjekk den gullmåka (spinnaker sammen med gennaker). Gummibåten ble sjøsatt for anledningen.

«Det finnes ikke for lite vind, bare for få seil…»

Første møte med Fatu Hiva er stort. Landskapet er vilt, og helt forskjellig fra stedene vi har vært så langt. Fjellformasjonene er helt rå og det er utrolig frodig. Langturseilerne og den lille landsbyen tok i mot oss med åpne armer, så vi følte oss virkelig velkommen.

Den første lille rusleturen i landsbyen ble avsluttet med at noen ungdommer ville ha oss med å spille fotball. Det var særlig Anders og Lars-Fredrik som ble oppfordret av en lokal gutt, han trengte fler på laget, det var nemlig guttene mot jentene. Undertegnede stilte på jentelaget, og vi skjønte fort hvorfor guttene trengtes, for landsbyens råeste fotballspiller var ei ung jente, og hun rundspilte alle gutta. Jentene vant overlegent!

Vi gleder oss til mer av Fatu Hiva og Marquesas.

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

6 kommentarer Legg igjen en kommentar

  • Kjempeflott. Gratulerer med vel gjennomført kyssing av Stillehavet. Dessverre fikk jeg ikke fulgt ferden, men håper å følge dere ved neste seilas. Det høres ut som det er mye å utforske på Fatu Hiva og øyene i nabolaget. Bfar og Bmor

   Likt av 1 person

 1. Å så bra at turen gikk så fint. Var kjempe spent på hvordan det har vært. Dere er noen tøffinger. Her hjemme har også sommeren vist seg fra sin beste side. varmt og godt( opptil 30 grader ) kaldt i vannet 15 grader ca, men vi bader !!
  hadde en fantastisk helg på Rødtangen. Kos dere videre ! Vi tenker og snakker masse om dere.

  Ha det supert !! PS» Lars Fredrik ! Vi tror din gamle båt Vallhall ligger i Drammen i havna vår. vi skal ta noen bilder av den slik at du kan se den.

  Masse klemmer

  Likt av 1 person

 2. Så flott at denne strekka gikk så bra. Deres tre uker på vannet er det samme som våre tre ukers sommerferie her i kongeriket… 😊 Kos dere fortsatt en hel haug 😍 Klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: