Skattejakt og British Virgin Islands

Fra Barbuda dro SunTrip, Wilhelm og Tamara nordover. Det var lite vind, så for første gang siden Gran Canaria måtte vi kjøre langt for motor. Vi hadde enda ikke fylt diesel i Karibia, denne natten gikk det noen liter, heldigvis fikk vi en fisk på kroken, fin liten tunfisk som beit på Ivars snøre…

Målet var St. Martin, og vi kom frem et par timer før broåpningen. Vi lå litt på anker, før vi så kom inn i lagunen. Her lå den ene luksusyachten etter den andre, og vi hadde mye gøy å se på. Skipper’n har en ekstra følelse for de gamle J-Class’ene og jammen lå ikke Velcheda ved bryggen. En nyere kopi var også der. Vi ble på St. Martin et par dager, det passet fint for Jan Henry sin hjemreise og vi fant steder med greit internett. 

Gutta fikk seg også en tur på stranden ved flyplassen, som er en av de kjente turistopplevelsene her.

Nærflygning

SunTrip hadde endelig fått kloa i et gammelt skattekart fra kaptein Cuda. Etter hardt arbeid, navigasjon, kjentfolkutspørring og kursdiskusjoner, klart å lokalisere riktig øy, og nå rykket det i sjørøvergenene for å heise klutene og komme seg nærmere skatten… Det var selvfølgelig også tøft med alle de andre norske piratene i båtene rundt som kjempet for å finne ut mer om kaptein Cudas hemmeligheter.

Kaptein Cudas skattekart

Tamara var ikke sene med å sette seil for å følge etter skattejegerne nordover til BVI. På veien møtte vi ingen ringere enn Velcheda, og vi fikk seilt litt ved siden av denne lekre damen.

  
Det ble landkjenning på Anegada, der vi dro på rundtur med pickup! En kjempemorsom dag, der vi satte oss litt fast i gjørma, men fikset den biffen. Og det på en øy som for oss opplevdes som turistfelle med slitsomme selgere.

  

Å sette seil tidlig neste morgen passet derfor alle bra, og nå kunne vi lukte skatten… Øya var little Jost van Dyke, og etter en planleggingskveld, var vi klare for SKATTEJAKT!

 

Ekte sjørøvere ror til land…
  
    
   
 
Feirende sjørøvere
 

Tusen takk til Drammensfamilien med Trixi, som tok seg bryet på seiltur i fjor, og selvfølgelig sjørøverne på SunTrip som bare holdt Tamara på en armlengdes avstand og lot oss få dele utbyttet. Det var en helt suuuuper dag.
  

Great Bay på Jost van Dyke ble vår favoritt i BVI, der vi fant noen koselige lokale steder og bra folk. Det var uvant med alle turistene, de stive prisene og rølpebarene ellers. Ivar mønstret av, men heldig for oss ble Anders fra SunTrip med Tamara på tur til Cuba!

 

Dyttevenner er bra i hengekøya
  
    
Bloggeselfie
 

Tusen takk for besøket Ivar og Jan Henry.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

3 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Hei Gina
  Nå sitter vi i Sverige og leser bloggen din sammen med Bjørn og Marianne.
  Herlig å se at dere leker og koser dere. Viktig å beholde leken i seg.
  Her koser vi oss og freden og roen.
  God tur videre.

  Likt av 1 person

 2. Hei igjen . Så morsomt og lese! Nå er vi hjemme igjen og en ny mandag på jobb. Det er snart Påske som vi gleder oss til . Da blir det Læsø. , Kommer det noen og besøker dere da ? Si i fra dersom vi skal sende noe nedover med dem. Ha det godt og kos dere. I dag er det vintervær med litt snø i luften. Ha det godt. Stor klem fra oss.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: