Spania

Det er en kul følelse å ha seilt til Spania, og Spania møtte oss fra sin beste side.

 

Utsikt over A Coruña
 
Etter endelig å kunne seile en dag i bikini (siste del av Biscaya) hadde vi knallvær også de to første dagene i A Coruña. Vi fikk Helle fra båten Ohio som lokal guide (hun hadde vært der noen dager), og vi syklet rundt i den kule byen med Herkules fyrtårn. 

  
Fra værmeldinger så vi at et par stormer var på vei, så vi bestemte oss for å bli til de hadde passert. Det resulterte i daglig besøk til båtbutikken, fine sykkelturer, ferdig montert watermaker, vasket og ryddet båt, fikset lazybag og testing av det lokale kjøkkenet, og starten på et godt vennskap med Ohio, Helle og Erik fra Tvedestrand og Lyngør.

   

sjømat for viderekomne
  
Percebe
 
Folkene i båtbutikken kunne hjelpe med alt, Lars-Fredrik var med gamlefar sjøl på loftet og fikk tipunion, fisketips og gratis fiskekrok, og også litt tips til havner videre sydover, det er ikke mye ord en trenger å kunne… Kjempegøy. Det resulterte i at neste havn i Spania ble Camariñas, og vi reiste sammen med Ohio. 

  
På svai i Camariñas kom solen og varmen igjen, og vi våknet til supervær. Det var bare å pakke strandbagen, ta med leketøy og frukt og sette seg i gummibåten, så måtte vi velge blandt alle de fine strendene rundt oss… Det ble sandvolleyball og bading før vi dro videre på oppdagelsesferd innover elveleiet, dette er gøy altså!

   

Helle hadde også med SUP
 
Ohio- og Tamaramannskapet kom seg innover til en ny sjarmerende by, badet i en liten foss og gummibåtene surfet nedover igjen i strømmen. I den lille byen gikk vi for litt lokal tapas, griseører ble spesielt, men sultne folk spiser det de får, og det er kjempekult med lokale kjøkken.

   
 
Vi hadde fått høre at det var fest i Camariñas på kvelden, så vi fikk med oss livemusikk og dans på torget utover i de små timer. Helt herlig, spanske rytmer og fin dansing. Og de eldste holdt stilen til langt på natt, fine par.

  
Søndag kom med like fint vær, og det var bare å gå rett fra senga og ut i sjøen. Det ble et langt morgenbad og deretter pannekaker fra Ohio. Hengekøya ble også testet. Vi bestemte oss så for at litt miljøforandring ville være bra, og i samme stil som sist lettet begge båter anker og satte kursen sydover til Muros. Tåka kom, så det ble litt test av radar på turen, men den lettet før innseilingen til Muros. Det var nok et drømmested vi kom til. Fiskerlandsby mellom bratte åsrygger. Nå blir det oppdagelsesferd.

    

     
   

Sailing Tamara

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

7 kommentarer Legg igjen en kommentar

  1. Hei.. Morsomt å lese hvor ferden går. Her nærmer hjortejakta seg med stormskritt.. Første pulje drar på fredag.. Vi skal legge ut jaktrapport.. Kos dere videre og gleder meg til følge med på eventyret deres.. Stor klem

    Likt av 1 person

  2. Hei Gina og Lars!
    Godt å se at dere har kommet til varmere strøk. Til opplysning så er det meldt mengder med nebør og sterk vind her de neste dagene, men det varmer tross alt litt å se at dere har det fint:) Reinsjakta med Odd Iver og to hunder er i full gang her, og det blei fall første dagen. Kos dere videre og god tur!
    Gjermund

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: