Langturfølelse…

Tamara har i skrivende stund lagt bak seg mer enn 1000 nautiske mil siden vi startet på eventyret vårt. Det har vært mange fine timer på sjøen, med soloppganger og solnedganger, regn og solskinn, mye moro og noen små utfordringer. Sommerværet har latt vente på seg, som nok er en av de største grunnene til at vi seiler lange legg sydover, samtidig med gode vindutsikter og at det gir oss god tid før høstværet setter inn.

IMG_4169 IMG_4172 IMG_4167
Utstyret og båten vår fungerer veldig bra, og livet ombord har virkelig startet. Vi har snakket med flere andre langturseilere, og også invitert en haug lokale franskmenn ombord. Stedene vi har vært er veldig forskjellige og på grunn av de kule el-syklene vi har ombord (takk igjen for fiksings Thomas) har vi kunnet komme oss rundt og utforske ordentlig.

Da vi nærmet oss Brest ble vi møtt av store klippeformasjoner og spennende byggverk. Det var spektakulært å se alle hulene i fjellet, broer, bunkerser og slott.

IMG_4144 IMG_4154

Biscaya kan gi tøff seilas og vi valgte med vilje å gå på rolige værvarsler med heller lite enn for mye vind. Turen startet vindstille, men vestavinden kom og vi heiste Code 0. De første timene dro vi avsted i 6 knop og kun rolige dønninger. Det tok ikke lang tid før vi fikk følge av de første delfinene, og det er fantastisk moro å se hvordan de følger baugen og de elegante hoppene de gjør. Litt motorkjøring ble det før kvelden, men bare et par timer.

IMG_0153 IMG_0152

Natten fortsatte med flatt vann og 6 – 8 knop vind. Jeg kunne ønske det hadde vært mulig å fange natten på bilder, en stjernehimmel som strakk seg fra horisont til horisont, som nesten bare oppleves kunstig i planetarium, og delfiner som lekte i lyset fra lanternene våre. De holdt følge i mange timer, og vi hørte godt hvordan de kommuniserer med hverandre med «pipelydene» de har. I morgengryet så vi ryggen på en hval og den fine vannsøylen den lager når den er oppe og puster.

Vi kunne merke at det ble litt varmere og vinden holdt seg stabil og fin, den neste natten var like stjerneklar og vi hadde et par andre seilere i nærheten, så vi på AIS.

nattevaktsGina

Fredag ble den første dagen med seiling i bikini og shorts og vi hadde fin slør og lens sydover. Målet ble La Coruna, og da vi kom inn i havnen ble vi tatt imot av en norsk båt med en fin gjeng. Vi ble med en gang bedt ombord og det endte med middag sammen på en liten spansk matfestival i marinaen. Helt topp!

IMG_0155

Sailing Tamara

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

4 kommentarer Legg igjen en kommentar

  1. Dette må være eventyrlig, …men blir det ikke litt ensomt innimellom stjerner og blå horisont. Så hyggelig å treffe andre mennesker og til og med norske. God tur videre. bestefar

    Likt av 1 person

    • Hei bestefar, det er så gøy at dere følger med oss. 🙂 Det er ikke ensomt på overfartene, vi er jo to ombord som deler opplevelsen og alle delfinene og livet i vannet gjør at vi absolutt ikke føler oss alene. Vi ser ofte andre seilere i horisonten og i Biscaya var vi fire båter som holdt greit følge nesten hele veien. Det er også kjempesosialt når vi kommer i havn og nå har vi to nye båter som vi kommer til å treffe jevnlig. Den ene båten tenker jeg vi seiler litt sammen med de neste dagene. 🙂 Mange klemmer

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: