Hei Filippine

På Palau bestemte endelig Tamaramannskapet seg for konkrete juleplaner.

Det har vært mange lange etapper i det siste, og spørsmålet har vært om vi kunne rekke Singapore til jul (med god margin)? Ved å velge bort en stopp på Filippinene, ble det mulig, og dermed også en tur til Norge!

Vi tar en jul med familie, venner, snø og vante rutiner, og et stort jubileum for foreldrene til Lars-Fredrik. Det blir kort og hektisk og forhåpentligvis veldig gøy. Juleracet til Singapore har begynt!

Seilingen går etter planen, og i dag tidlig (lokal tid) kom vi ut i Sørkinahavet.

Vi har både hørt om den kidnappede nordmannen på Filippinene og tyskeren som de skjøt konen til. Vi hadde derfor en liten e-postkorrespondanse med den norske ambassaden på Filippinene før vi dro, og vi har fulgt reiserådene deres og UD’s da vi valgte gjennomseiling mellom de nordlige øyene. Det ble rask og morsom seiling opp til Fillipinene. I tillegg til å følge reiserådene valgte vi en så lite synlig fremferd som mulig, med avslått AIS og ofte uten lanterner. Det blir ekstra spennende seiling og allerede ved den første øya så vi alle de lokale fiskerne. Det er små båter som er kjempevanskelig å se, så vi måtte stole litt på at også de så oss (når vi ville synes). Da kvelden kom tente de lys hele gjengen, vi kunne telle mer enn førti båter raskt, og det så ut som sjøen var fylt av fakler. Krevende og fin seiling mellom fiskere, øyer og lastebåter ble det, og landskapet var kjempefint. Moro med «pause» fra bølger midt i en lang overfart. På veien seilte vi også forbi tre små øyer, Melchor, Baltazar og Gaspar, hva passer vel bedre i et julerace?!

Nå cruiser vi sydover igjen, og hvis vi er litt heldige med vær og vind (værmeldingene gjør dette ganske spennende), rekker vi en tur hjem til jul.

Vi ønsker alle en herlig adventstid.

Ship o’hoi

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

4 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Herlig. Gleder oss veldig til å se dere. Dette blir hyggelig.
  Dere er og blir noen tøffinger. Har dere spist opp alle bananene ??
  Mange klemmer fra en som gleder seg helt Vilt til å se dere begge igjen.

  Likt av 1 person

 2. For en gledelig nyhet det var å få høre at der tar juleferie fra opplevelsene. For oss tegner dette til å bli vår store opplevelse.
  Velkommen skal dere være, men ta ingen unødige sjanser.
  God tur og vel møtt
  Hilsen
  Bfar

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: