Salomonøyene

Historietimen fortsetter på Salomonøyene. Vi kom til Honiara på Guadalcanal tidlig på morgenen, samme sted amerikanerne gikk i land 7. august 1942. Området mellom Guadalcanal og Tulaghi og Nggela kalles «Iron Bottom Sound» etter det store slaget som stod her, og alle båter og fly som sank. Det er vrak overalt!

Ubåtdykk
Vrakkoraller

Vi har hatt det utrolig moro med dykking på ubåt, fly og skip. På det første dykket ble vi med et dykkersenter, og vi dykket sammen med noen morsomme folk fra New Zealand. De hadde vært på en god del dykkeferier, og en av gutta hadde rebreather som Lars-Fredrik. Vi ble bedt med på middag og hadde en kjempekoselig kveld.

Utenfor Yacht Club’en der vi hadde ankret, traff vi fort en eldre seiler fra Australia, som hadde dykket det meste her fra 70-tallet og frem til i dag. Han hadde en god del å fortelle, og var en fin type. Vi traff også Henk, en «alt-mulig-turist-organisator», som kunne ta oss med på tur. Vi hadde en helt super dag, som startet med dykk, så sightseeing rundt hele Honiara med museum og alt som hører til, sammen med Henk, som driver Ripples.

Henk satt oss også i kontakt med Bob, som driver Raiders Hotel på Tulaghi. Vi fikk en fantastisk velkomst av Bob og Eve, og plassen er en favoritt. Ikke mange steder har gitt oss en sånn følelse, men Raiders vil vi gjerne tilbake til. Fine folk, fantastisk dykking, og herlig sted. Dette må være drømmereisemålet for en dykkegjeng – dra hit! Verandaen på Raiders gir oss akkurat en sånn følelse som vi leter etter på langtur.

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

4 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Fy søren så spennende. Dette er bare helt utrolig. Forstår at dette er spennende historie når dere får det så nære!!
  Det ser litt skummelt ut også. Vet nå at dere er på distanse seiling igjen. Ha en flott tur. Det er rart å tenkte på at dere fremdeles har sommer og sol.
  Ha det godt begge mine kjære.

  Likt av 1 person

  • Dere får visst føstehåndskunskap om Stillehavskrigen som var noe av det verste under 2.vk.. Men det er vel ikke bare skipsvrak dere ser. Er det ikke mange andre skapninger rundt vrakene også? Hai og blekksprut og sånn ? For noen opplevelser dere får. Greier dere å fordøye alt og holde det ene fra det andre ? Og så alle de spesielle mennesker dere møter.
   Vær forsiktige og ta godt vare på dere selv. God tur videre.
   B.mor og Bfar

   Liker

 2. Ja, nå er dere virkelig på krigshistorisk grunn. Her fikk amerikanerne erfare hva japansk krigføring innebærer. Jeg måtte se en video på YouTube for å friske opp dette, takk for påskuddet.
  Har også lært hva en debreather er, og forskjellen på åpent og lukket pustesystem.
  Her hjemme er vi langt nede etter Godsets ydmykende tap for Kongsvinger, på gamle gress I går.
  Nå går ferden mot Filipinene, skjønner jeg. Det er noen tullinger der og, så se opp.
  God tur videre.
  Anki hilser
  Preben

  Likt av 1 person

  • Dette var gøy å lese. 😃 Nå har også jeg fått dykket noen vrak, her i Chuuk Lagoon er det mange å velge mellom pga. «Operation Hailstone». Det er helt rått. 😃✌️

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: