Tahiti

Vi gledet oss skikkelig til Tahiti. Ikke på grunn av paradisfaktoren, men rett og slett på grunn av by. Mulighet for både båtfiks og litt fornyelse av garderoben er stas. Slitasjen fra sol og salt tar ikke bare hardt på båten, men bikinier og t-skjorter faller fra hverandre. Det er fire måneder siden vi bunkret i Panama, så litt påfyll av basismatvarer trengs også. Fire måneder siden store matbutikker, klesbutikker, seilmaker og restauranter, ja vi gledet oss.

Papeete er en «liten storby» og den svarte til våre forventinger. Vi ligger midt i by’n, men inntil en kjempefin park, så det er både fint og mye folk å se på. Parken brukes aktivt både til trening, piknik, Pokemonjakt (jadda vi har fått med oss det), lek og moro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tamara i by’n, minnesmerket i front er for atomprøvesprengningene. 

Denne måneden er det Heivafestival og det store er sang- og dansekonkurransene, samt padling og noen lokale «idretter». Litt skuffet ble vi da vi skjønte at det foregår på arenaer utenfor by’n, og 17-mai-stemningen mangler, men vi dro på finaleshow og det var noe av det flotteste vi har sett. Dans og kostymer, trommer og musikk var helt rått. De har over hundre dansere på scenen i hvert nummer, like mange menn som damer, alle aldre, og de er kjempeflinke. Hoftevrikking og grasiøsitet som stive nordmenn bare kan drømme om. Innimellom var det sangnummer med lokal tradisjonell sang, og det er litt mer spesielt. Det er umulig å beskrive det, men koret sitter i ring, damer og menn, det er noen ganger trommer og strengeinstrumenter til og de synger høyt. Særlig damene synger med skarpe, høye toner, så selvom rytmen er kul, er det litt vanskelig å like det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ann-Helen og Gina klare for Heiva
3-1-640x357
Noen av danserne, dette nummeret er vinnerne (bildet er fra google da det ikke var lov å ha med kamera)
9886556-15999893
Mer dans fra gruppen som vant (også fra nett)
images
Dette er et av korene som vant

På grunn av alt dette er det mange langturseilere som stopper her for en uke eller to, og dermed har vi vært en stor gjeng med båter som har møtt hverandre tidligere på turen, samt noen nye. Wilhelm ligger selvfølgelig ved siden av oss, i tillegg har vi vært en del sammen med Jonas i Alma (svensken), Sonrisa (Leslie og Andrew med venner, Las Vegas), Omweg (Ilona og Franz fra Nederland) og et par andre av båtene på brygga.

Vi har hatt noen koselige kvelder både på land og ombord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Biltur til Marae, der vi spiste lunsj på Relais de la Maroto
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tradisjonell kajakk til fisking
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nye årer til internasjonal finale i kajakk på Heiva.
IMG_6898
Perleverksted i Tamara, en del av Ahe-perlene blir smykker.
P7253701.JPG
Middag fra «foodtruck’s» på Carousel i Papeete er både kjempegodt og rimelig. Og må oppleves.
P7253697.JPG
God stemning mens vi venter på maten. Stort sett alle verdens kjøkken er representert med hver sin bil.

I Tamara er vi nå bare to igjen, siden Anders reiste tilbake til Norge på søndag. Ett år har han vært på tur, og med oppholdet på Cuba, har det blitt fire måneder sammen med oss. På fredag hadde vi en skikkelig avskjedsmiddag sammen med Wilhelm, i Tamara, og etterhvert kom en del fra de andre båtene innom. Vi har satt pris på ekstra mannskap og mye moro. God tur hjem, Anders.

Tamara seilte videre til Mo’orea på søndag ettermiddag, her blir vi noen dager sammen med Wilhelm.

Tilslutt: 2. august har Tamara vært på tur i ett år, det har vært fantastisk og vi gleder oss til det neste også.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

3 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Hei 😃 Det er helt utrolig at dere har vært borte i ett år allerede! Det føles som om det var i går vi vinket dere av gårde i Drøbak og tenk hva dere har gjort og opplevd på det året hvor en annen har gått på jobb og bare har vært på et par turer «utaskjærs» 😄 God tur videre til dere ⛵ Klem fra det høye nord😍

  Liker

 2. Oi oi, Gina! Hva dere opplever. Du er flink til å skildre så vi får et inntrykk hva dere er med på.
  Vi har akkurat kommet hjem fra koselig helg på Læsø, og nå starter jobb igjen.
  Dere er klare for nye eventyr forstår jeg. Lykke til videre.
  Vålerenga er i siget, kan du fortelle!
  Anki og Preben

  Likt av 1 person

 3. Gratulerer md ettårsdagen på tur. Vi synes det er lenge siden vi vinket farvel, men skjønner at for dere med alle de fantastiske opplevelser har tiden gått for fort og den ene fantastiske opplevelsen har blitt fortrengt av neste. For oss er det gøy å følge med på ferden. Takk for veldig gode og utfyllende kommentarer .Lykke til videre
  Hilsen Bmor og Bfar

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: