ARC – Atlantic Rally for Cruisers 2015 – I MÅL!

Søndag 22. november kl 13:00 gikk starten på ARC. Verdens største havseilas. Som tidligere skrevet var Tamaracrew spente, klare og vel forberedt. Vi hadde også skikkelig lyst til å seile litt bra. En ekstra motivasjon er også de «store gutta» som stiller; Team Brunel f.eks.

Lars-Fredrik seilte i 1998 med Valhall, og med en gjeng eventyrlystne gutter, gooswing og pågangsmot tok de klasseseier, «line honor» og ble nummer åtte over all. De utfordret tradisjonelle veivalg og seilte knallbra. Vi var klare for å teste våre grenser og seilegenskapene til Tamara og se om vi hadde det som kreves.

I Las Palmas ble vi møtt av mange andre med samme mål, og et par bryggeslenger beviste tydelig at dette ville bli hard konkurranse. Båtene er bra utstyrt, mannskapet veldrillet og konkurranselystne, og å krysse Atlanter’n er ingen lek. Midt ute på havet er det bare båten din og mannskapet og det du har valgt å ta med.

Og turen vår inneholdt ALT!

Det startet hardt med mye vær, vi hadde rev i storseilet og spridd fokk i 30 knops vind. Andre døgnet røk festet til spinnakerbommen, men med gutta på Tamara var dette bare et lite set back, nå er festeanordningen mer permanent, med dynema, et gammelt vinsjehåndtak og diverse mekk.

Så roet vinden seg og vi kunne bade, fiske, og teste de andre litt mer lekne forseilene vi har ombord. Dessverre røyk knuten i toppen av fallet, og seilet kom ned i en fart! Martin fikk sin første tur i mastetoppen! Han er en tøffing, og jammen fikk vi ikke tredd nytt fall tilslutt. Spinnakeren kunne endelig heises. Etter dette har det vært et par røkne skjøter, et par turer til i mastetoppen på Martin, og spinnakeren ser ut som et skikkelig lappeteppe med masse små hull som er teipet. Fokka er ikke teipet enda, så den har et par kikkehull i passe høyde.

Det har vært flyvefisk, høyt og lavt, på dekk og i cockpit. Stjernehimler av en annen verden. Fullmåne nesten like sterk som solen, store bølger, «flatt vann», delfiner som leker, hvalbesøk og avkjølende timinutters regnbyger med masse vann!!!

Mannskapet vet vi har seilt hardt, er slitne og kjempefornøyde og vi har virkelig gjennomført drømmeregattaen. Det er en «once in a lifetime» opplevelse, og undertegnede kan love roligere seiling under andre forhold videre. Vi har tøffet oss og vunnet vår seier og fortjente plassering! 🙂 Utseilt distanse: 3150 nm

HURRA for Tamaracrew; Skipper-Lars, Brødbakings-Gina, Mastetopp-Martin og Ror-Bjørn.

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

12 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Gratulerer nok engang! Det har vært fantastisk å følge dere på ferden over «dammen» Tenker dere synes det er greit med fast grunn under beina en stund nå:-) Stor gratulasjonsklem fra meg.

  Liker

 2. Gratulerer med imponerende gjennomføring, spennende å følge dere underveis og få et innblikk i et eventyrliv som ligger relativt langt unna denne landkrabbens hverdag 😊 Kommer forresten til å savne Gina på julelunsj i år!

  Likt av 1 person

 3. Hurraaaaa og gratulerer med litt av en bragd av en seilas!! Er mektig imponert,- selv om jeg ikke helt klarer å forestille meg hva dere faktisk har vært med på! Nok en gang, gratulerer masse til hele det tøffe mannskapet! Stor hurraklem!

  Likt av 1 person

 4. Gratulerer så mye med vel gjennomført seilas🎉⛵️ Hører ut som dere var hatt en fantastisk opplevelse. Ser ut som onkel Bjørn koste seg også på bildene😉 Nå må dere ha en fantastisk julefeiring i Karibia🌟 God jul og hilse til alle❤️🎄 klem Therese

  Likt av 1 person

 5. Gratulerer til alle sammen!! Flinke dere er! Godt å se at dere er trygt i havn og gøy å lese om seilasen 😊 Vi kommer til å savne deg på julebordet i kveld Gina, men det blir kanskje litt feiring i Karibien 🍾 Stor klem 😊

  Likt av 1 person

 6. Skip Ohoi Gina og Lars,

  Gratulerer med vel overstått ARC regatta. Det ser ut som om dere har det helt supert! Ivar sjøulk og meg lurer på om vi kan få lov til å besøke dere (les: bo i båten) uke 5-6 som er 01.02-14.02 ? Benytter også anledningen til å ønske God Jul!

  Mvh Ivar og Jan-Henry

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: