Seilerliv på La Graciosa

Vi har funnet oss til rette på den lille og idylliske øya La Graciosa. Som en del av dette «chartertur»-øyriket finnes fremdeles steder som ikke er berørt av masseturismen og alt den fører med seg.

IMG_4535
Fra «byen» og ned mot havnen med Lanzarote i bakgrunnen.

Her ligger vi billig, den sparsommelige bebyggelsen er som Kardemommeby og det finnes bare én internettcafé (men som faktisk har veldig bra nett). Vi har blitt kjent med en langturseiler fra Sverige, i en Havsfidra (20 fots seilbåt), en italiener i telt og vi har syklet til turens så langt fineste strand.

IMG_4532
Vårt stamsted på Graciosa, Mateos
IMG_4530 IMG_4529

På stranden ble det bading i store bølger, nistemat (det fantes ikke serveringssteder(!)), lek og moro. Vi har hørt på forslagene til lokale helter og vi storkoser oss med SunTrip, Wilhelm og Carisma II på samme brygge. Alle merker at den store havseilasen nærmer seg og det er mye «oppgradering», fiksing, tips og triks som blir ordnet i båtene. Det er fint å kunne diskutere løsninger og utstyrsbehov, samt forventinger med denne gjengen.

IMG_4439 IMG_4445 IMG_4457 IMG_4521 IMG_4513
IMG_4526
Speiling
IMG_4467
Bølgebading

I Tamara har watermakere’n vært på plass lenge, men på grunn av ulempen med å starte den i havnebasseng og ikke enda reelt behov, blir den først testet nå. Den funker veldig bra! Her kan vi også møte på andre problemer da det i manualen refereres til tilfeller der det har blitt grums i systemet også på åpent hav grunnet hvalbæsj.

IMG_4527
Ofte stilen ombord, mekking og ordning!

Litt «charterstil» har det også blitt da vi tok fergen til Lanzarote og leide bil for sightseeing-tur med SunTrip. Det ble landeveiskjøring gjennom små landsbyer, piratmuseum, ildfjells-rundtur og grottevandring, før vi avsluttet med middag på en herlig «surfer-restaurant».

IMG_4478 IMG_4476
IMG_4492
Busstur mellom vulkanene på ildfjellet
IMG_4495
Krater på Lanzarote
IMG_4504
Grottetur…
IMG_4509

Også her merker vi allikevel alvoret fra verden rundt og vi ble møtt av PAN-PAN-meldinger da vi nærmet oss Kanariøyene. Meldingene gjelder flykningbåter fra Afrikakysten, og vi var klare til å ta imot en gjeng på vei inn til Graciosa, men de kom ikke den veien.

Nå gleder vi oss til litt familiebesøk og mannskapsøkning på Gran Canaria.

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

3 kommentarer Legg igjen en kommentar

  1. Moro å lese, Gina. Artige skildringer og kommentarer.
    Her er vi mest opptatt av viktige ting som om Godset klarer sølv og isen er kommet på Marienlyst.
    God tur videre.
    Preben

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: