Solkysten, Spania og Portugal – Tamara jorden rundt og vennemoro

Fra Mallorca, seilte vi rett til Spanias sørkyst, 2. mai kom vi til havn, og der ventet Geir, samt Severin og Ancy. Severin seilte sin «Santa Cruiz» da vi møttes første gang, og mange av reisens tilfeldigheter gjorde at han kunne møte oss, og inviterte på besøk i Ancy’s nydelige småbruk i Spania.

IMG_4330
Severin og Ancy tok oss i mot på småbruket ved Nerja.

En overraskelse fikk vi også, da Jan Henry troppet opp på bryggen, og hadde tatt turen for å møte oss for andre gang. Det ble litt av et opphold. Vi lå i Caleta De Velez, en koselig liten by i nærheten av Malaga. Severin og Ancy disket opp med middag og moro i huset deres, og vi kunne høste frukt og grønt i hagen. Det var ordentlig moro med både selvplukket avokado, sitroner og kumquat, siste gjør seg godt i gin’n tonic.

IMG_4339
Seilere på sightseeing i Spania.
IMG_4345
En dag på stranden.

Vi fikk oss også en tur i grotten i Nerja, den innehar i følge guiden, verdens største column (søyle), selvom Lars-Fredrik mener han har sett større under vann… I grotten er det også tegninger fra huleboerne som bodde der, litt som å se helleristninger i Norge.

IMG_4363
Ikke så lett å få til et bra bilde i en grotte…
IMG_4350
Spreke gjester tok riggsjekken.
IMG_4358
Fine bilder fra mastetoppen, Geir og Jan Henry var i toppen begge to.

Mandag 8. mai satt vi kursen mot Cascais, et stort reisemål for oss. Der krysser vi vårt eget spor for første gang på turen, dvs. da har vi vært jorden rundt! Vi hadde en grei tur, kraftig medvind gjennom Gibraltar og selvfølgelig litt kryss nordover. Mot Cascais blåste det opp, men fra en grei vinkel, og vi kom akkurat i havn, før den ble rett i mot. Det var litt av en følelse; jorden rundt! For oss er det virkelig stort.

IMG_2456
Tamara jorden rundt!

Etter et par timers søvn og litt fiksing i Tamara, dro vi ut og slo ut håret. Det ble en utrolig morsom kveld, der vi ikke klarte å la være å fortelle om vår «bragd». Vi ble spandert på av irske seilere og golfspillere, og vi fikk oss noen morsomme nye bekjentskaper.

Anette og Tom tok turen til Cascais, og spreke som de var, ble de med på et leg nordover. Etter en kjempefin dag i Cascais, og mer moro med irene, vi fikk applaus og jubel da vi entret restauranten for middag, satte vi seil, eller, det var så lite vind så det ble mest motor… Vi hadde halvannet døgn, med mange delfiner, god mat og god stemning, helt topp. Gjestene var virkelig gavmilde, så skipper og skipperfrue kan nå stille med røde bukser, og kjøleskapet er fylt med godsaker.

IMG_8125
Frokost med nye gjester ombord.
IMG_2460
Cascais og Tamara.
IMG_2465
«Dinner and a show». Irene tok en sang for oss på pizzarestauranten.
IMG_8141
Klare for seiltur nordover. Tom og Lars-Fredrik.
IMG_8148
Bittelitt sjøsyke er ingen hindring for å nyte seiltur.
IMG_8171
Litt seiling ble det. Tom var et supert mannskap.
IMG_8162
Vi fikk fisk! 
IMG_8157
Kveldsstemning på Atlanter’n.

Vi reiste til Isla Cies i nord-Spania, noen fine øyer, og veldig moro at vi har vært der før. Det ble badeliv og soling, strand og en helt uforglemmelig 17mai, med tog til fyret på toppen av øya. Norsk spekemat og rømmegrøt, indrefilet og champagne. En liten akevitt fikk vi også, og kaken smeltet på tungen.

IMG_8183
Isla Cies
IMG_2472
Fint på stranden.
IMG_8197
Et dykk ble det også, med litt skrubb av skrog.
FullSizeRender 2
Guttene er klare for 17. mai
IMG_2490
Jentene på toppen.
IMG_8254
Lite, men helt innenfor 17. mai-tog.
IMG_2497
Norsk 17. mai – HURRA
IMG_2499
Rømmegrøt.
IMG_8264
17. mai-kake.
IMG_2504
HURRA!

I Vigo reiste gjestene videre, skipper og mannskap gjør seg klare for noen mil til, og i kveld går ferden nordover med mål Guernsey, om værmeldingene holder.

Tusen takk for de supre besøkene, det er så moro med gjester ombord.

6 svar til «Solkysten, Spania og Portugal – Tamara jorden rundt og vennemoro»

  1. Bjørn Nilsen avatar
    Bjørn Nilsen

    Det var 17mai feiringensin det tenker jeg! Her var det nok litt mer bunadsvær! Sees snart! Bjørn

    Likt av 1 person

  2. Kjell Lillemork avatar
    Kjell Lillemork

    Vi var så oveveldet av alt dere opplevde på veien tilbake til Europa, men det viser seg å være nok av opplevelser langs Europeiske strender og havner. Så moro det må være nå som ringen rundt jorden er sluttet. For en bragd.
    Men nå kan dere ikke komme fort nok hjem, synes nå vi da.
    Ha en kjempegod tur videre og vel møtt!
    Bmor og Bfar

    Likt av 1 person

  3. Imponerende 17.mai-feiring, må jeg si. Det mankerte ikke noe!
    Gratulerer med jobb også, Gina. Bra jobba.

    Likt av 1 person

  4. Marianne Lillemork Nilsen avatar
    Marianne Lillemork Nilsen

    Veldig morsom lesing og som alltid fine bilder. Det er så bra dere har det så fint. Nå begynner det og nærmes seg hjemkomst for dere. Det gleder vi oss stort til !! Kos dere videre på turen. Sees snart!!

    Likt av 1 person

  5. Gratulerer med vellykket jordomseiling! Vi har fulgt dere på blogg og Marine Traffic siden vi traff dere i Shelter Bay. Hilsen Eva og Bjørn i «Tatt av vinden».

    Likt av 1 person

    1. Hei Eva og Bjørn! 😃 Det var en koselig melding. Hvordan går det med dere? Og hvor er dere nå?

      Liker

Legg igjen en kommentar