Det Indiske Hav og en smakebit av Maldivene

Da vi seilte gjennom Panamakanalen og ut i Stillehavet føltes det som vi hadde uendelig med tid til å besøke alle de små perlene av stillehavsøyer som lå foran oss. Allikevel, da vi kom til Tahiti, hadde vi begynt å tenke på om ikke turen ble litt kort om vi seilte til New Zealand eller Australia, som de fleste gjør. Skulle vi følge passatvindene og sesongen måtte vi være der i månedsskifte oktober/november, og vi kunne ikke seile videre før i mars/april.

Vi begynte så smått å se på alternativene våre, vi kunne velge å reise nordover da orkansesongen starter på sydsiden av ekvator, og dermed få med Mikronesia og Palau. Ideen var passende for oss, og i den sammenhengen ble det naturlig å kikke på forholdene i Det Indiske hav og Rødehavet. Å seile jorden rundt på vår toårstur ble en mulighet.

Planen ble ikke delt på sosiale media av forskjellige grunner, men vi snakket med familie og venner om det, og vi søkte profesjonelle råd. På Sri Lanka møtte vi en del seilere med tilsvarende planer, og etter to herlige uker der, var vi klare!

IMG_5184
Han, Sarah og Suzanna, de første kinesiske langturseilerne vi har møtt. Herlig gjeng, synd vi ikke skulle videre samtidig. Havnen på Sri Lanka i bakgrunn.

Maldivene ligger «på veien», og en stopp der ble helt naturlig. Det var fint for oss, for litt diesel hadde vi brukt fra Sri Lanka, og vi ville ha fulle tanker og kanner før Adenbukten. Vi valgte å seile til den nordligste atollen med «port of entry», Uligamu. Her ligger en liten by med ca. 500 innbyggere. Sand i gatene og palmer i hagene. Rolig, og med et par mopeder som eneste motoriserte kjøretøy.

DCIM106GOPRO
Land i sikte…

Innsjekk var selvfølgelig ikke så greit som det så ut på forhånd, men etter en halv dag med papirarbeid og betaling for et ekstra «helsesertifikat», ble vi bedt på middag til immigrasjonsbetjenten. Det er en første gang for alt. Han spanderte også kaffe og kake på strandkafeen, en liten tralle med en hyggelig servitør. Det ble en ordentlig fin dag, og vi følte oss virkelig velkommen. Det var det første muslimske landet vi har kommet til, så langt skjørt og tekkelig topp ble funnet frem. Her går alle jentene med hijab og vide klær, alkohol er forbudt og i den lille landsbyen vi var, var det to moskeer som kaldte til bønn fem ganger om dagen. På øyene hvor det er resort har de rett og slett gjort unntak fra landets lover, og vi kan bare gjette forskjellen på å bo på et resort og å bo i Uligamu.

IMG_7458
Overalt er det plassert ut benker, som alle er laget av netting og stokker. Behagelig og fint.

På anker lå også en båt fra New Zealand som vi møtte på Sri Lanka. Vi hadde en morsom kveld sammen med dem, ombord i Tamara. De hadde en ødelagt fryser så hele dagen hadde gått med til matlaging, og heldige vi, fikk servert middag. Etterpå ble det nattbad i all morilden. Utrolig fascinerende.

IMG_5253
Maldivene er akkurat slik som en forventer at det skal være.
IMG_5225
Glad jente på gummibåttur.
IMG_5223
Den obligatoriske jollerunden. Idyll.
IMG_7454
Utsikt til Tamara

Det Indiske Hav var en positiv overraskelse. Mindre søppel og fantastiske forhold. Da vi kom inn i seilingsområdet for monsunvind fikk vi de fineste forholdene vi har hatt på turen. Spinnakeren kom opp, vi fikk ingen kraftige byger og vinden var helt stabil. Det var mye liv, vi så to/tre flokker med delfiner hver dag, hval og vi fikk så mye fisk vi ville. En kveld dro Lars-Fredrik opp fire(!) små tunfisk. Et par skilpadder kom også forbi.

IMG_7460
Moro med spinnaker.
DCIM100GOPROGOPR1567.
Halvveisparty.
IMG_5283
Kveldsstemning i Det Indiske Hav.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Delfinshow.
IMG_5280
Mer solnedgang

Vi hadde hele tiden i bakhodet at vi nærmet oss Adenbukten, men da vi kom til HRA (high risk area) tok det ikke lang tid før vi hadde et fly over oss, de kom på radioen, det var japansk marine, de spurte om alt var bra med oss. Krigsskip er i området og ser en noe mistenkelig eller blir utsatt for noe, kan kalle opp dem, var beskjeden.

Vinden økte litt, og vi hadde en bra lens inn til Bab El Mandeb. Mange fine e-poster fikk vi også fra familie og venner, det er topp på en lang seiltur.

Sailing Tamara Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

3 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Herlig at dere er forbi Aden og er kommet i smulere farvann. Maldivene så ganske greit ut, ja.
  Her hjemme er våren rett rundt hjørnet. Spørs om vi kke har hatt den skituren i lavlandet for i år.
  Seil og nyt Middelhavet. Det var nesten så dere kunne ha hilst på Rasmus når dere var på Sri Lanka.
  Han er i sydlige delen av India.
  Ha det godt!
  Anki og Preben og Kajsa

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: