Kanariøyene – seiling, besøk og forberedelser

Etter det rolige og idylliske livet på Graciosa pakket vi båten, bunkret litt og satte seil mot Gran Canaria tidlig torsdag morgen. Det var ikke meldt så mye vind og vi skulle få besøk i Puerto Mogan fredag kveld, så vi regnet god tid.

Det ble det siste døgnet med bare to om bord og det ble både litt spinnakerseilig, vanvittig store dønninger og passe vindstille perioder på natten…

I Puerto Mogan møtte vi Karaiøyene mer i tråd med forventningene våre. Vi fikk meny på norsk, annenhver forbipasserende var norsk og de butikkansatte var innpåslitne som sultne mygg. Men den lille byen har beholdt sin kardemommebysjarm, blomstene bugner over de små murhusene og vannet i havnen er krystallklart.

IMG_0954
Puerto Mogan by night

Det var stas å få det første mannskapet om bord, Bjørn (far) og han er veldig klar for den store turen vi har foran oss. Marianne var med og vi hadde en morsom helg med bading, litt seiling, båtmekking og kos. Som for stort sett alle besøkende denne perioden hadde de medbrakte koffertene vært fulle av båtutstyr.

IMG_0960
Besøk i Tamara, og nytt mannskap ombord.
IMG_0953
Kveldsstemning i Tamara
IMG_0958
Fellesdusj på badeplattformen

Tirsdag sendte vi Marianne hjem igjen, og vi planla nye eventyr. Vi hadde fått tips om musikkfestival på Gran Tarajal på Fuerteventura og vi satte seil. Det ble god stemning ombord og det nyankomne mannskapet tok stort sett hele nattevakten med smooth seiling og stjernehimmel.

I Gran Tarajal møtte vi igjen Carisma II, Wilhelm og Ohoi med Ohio, og vi fikk besøk av Monia og Daniel. Det ble mer bading, konserter på stranden og koselige måltider både ute og i cockpit. Hippi-stilen var lett å adoptere og konseptet med en scene i hver sin ende av stranden gav oss passe trim mellom konsertene. De spilte annenhver konsert på scenene.

IMG_0967
Fremme i Gran Tarajal
20151107_145246_resized
Festivalen hadde også blitt pyntet av anerkjent flaggkunstner.
20151107_182850_resized_1
20151107_182734_resized_1
Festivalstemning
20151108_011143_resized
Kjempebra konsert med afrikanske rytmer, dere skulle sett dansingen både blandt publikum og på scenen.
20151108_014715_resized
På konsert da vettu
20151107_171001_resized_1
Siste dag i Gran Tarajal med Halvard, Ann-Helen, Monia, Daniel, Lars-Fredrik, far og meg

Søndag kveld satte vi kursen mot Las Palmas med Monia og Daniel ombord for å rekke deres fly på mandag. Det ble nattseiling med delfiner, flyvefisk, rolig slør, kuling og vindstille. De spreke gjestene fikk virkelig et innblikk i livet ombord. Takk for turen.

Nå ligger Tamara i Las Palmas og ARC-sirkuset er virkelig i gang. Vi har hatt sikkerhetssjekk ombord, seminarer har begynt og sundownere deltas på på kvelden. Spente skippere og mannskap florerer i gatene og det er stadig nye «må-has» som diskuteres. Bunkring planlegges til minste detalj, og jeg tror jammen Tamara begynner å blir klar for den store overfarten…

Uncategorized

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

4 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Forventer en viss hippiestil på hele mannskapet. Har aldri sett Bjørn med skjegg og hestehale, men det bør komme. Nå er det snart bare å gi bånn gass.
  Norge hadde en bedrøvelig kamp igår. Vi var ringside, men det tok aldri fyr. Slappe saker.
  Søndag blir det Bo Kasper med gressenka.
  Ha det godt videre, forstår dere har det greit.

  Likt av 1 person

  • Ja, helt enig, blir nok mye krøller og hestehale på far… 😉 Mye mekking om dagen nå, men moro er det! Bo Kaspers blir helt sikkert topp. Dere får tenke på «samma båt» når de synger i samma bil. Klemmer

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: