Fra Cascais til Porto Santo

Vi ble lenge i Cascais på grunn av vennebesøk og finvær. De andre norske båtene kom en etter en, så det var moro å få med seg litt sosialt og flere seilehistorier.

Skipper’n fylte jo også år, så vi lagde en skikkelig bursdagsdag, med kakelunsj og grillkveld ombord. Helt topp!

IMG_6527
Klart for bursdag!
IMG_6533
Fornøyd jubilant, fikk akkurat det han ønsket seg!
IMG_6530

Så begynte bunkring og planlegging av neste overfart. Vi hadde bestemt oss for Porto Santo, som også var det naturlige valget for en del av de andre norske båtene og det tok ikke lang tid før avreisetidspunktet ble det samme. Fredag morgen kl 09:30 dro fire båter sydover, Vitesse, Carisma II, SunTrip og Tamara, REGATTAEN var igang!

Ombord i Tamara heiste vi seil og satte kursen rett på waypoint. Vinden kom nordnordøst, så medvindsseil ble fort et tema på radioen… Kanal 77 er i området okkupert av den norske flåten, La Familia Noruega (som stadige vokser). Konkurransemomentet var sterkt også her ombord, så det tok ikke lange stunden før spinnakeren hang oppe, og Tamara kler spinnaker!

IMG_4264
SunTrip med sin goosewing
IMG_0053
Tamara i farta! 🙂

Vi seilte av gårde i god fart, og det var moro å se at vi fikk et lite forsprang på de andre… På ettermiddagen måtte spinnakeren ned, vinden hadde økt litt, og om natten ble det fokk. Det var nok til at de andre norske båtene tok litt innpå igjen, og vi var raskere med spinnakeren dag to… Så ble det code 0 på natten, og mer spinnaker… Med sporadisk radiokontakt, AIS-signaler og seil i horisonten var spenningen på topp hele turen.

IMG_4271
Skipper’n kler også spinnaker!

Vi hadde følge av delfiner og så måneformørkelsen fra skyfri himmel, helt rått. Vi fulgte med på vanntemperaturen som økte fra 17 til 25 grader, og vi seilte i shorts og t-skjorte på dagen. Helt utrolig deilig.

IMG_4284
25 grader i vannet! 🙂
IMG_4294
Livsnyting…

Det var ekstra moro på morgenkvisten mandag, da vi hadde Porto Santo i sikte og kunne konstatere at de andre båtene fremdeles lå litt bak oss. Tamara seilte hele veien til Porto Santo, og var først i havn av følget. HURRA! For en tur, for en gjeng og for en herlig seileopplevelse.

IMG_4296
Land i sikte…
IMG_6537
I havn! 🙂

I havn ble det båtvask, røverhistorier og grilling på stranden. Dette er topp!

Sailing Tamara

ginalill Vis alle →

Starter på verdens beste eventyr sammen med Lars-Fredrik på Tamaraseiltur den 1. august 2015

5 kommentarer Legg igjen en kommentar

 1. Først, takk for kort fra Cascais. For en fantastisk seiltur dere er på. Gratulerer med først i mål. Måneformørkelsen var også veldig fin i Drammen. Nydelig høstvær her, temperatur mellom 4 og 18-19 plussgrader. Ha et fint opphold og god tur videre .
  Hilsen B.mor og B.far

  Likt av 1 person

 2. Oi oi, Gina. Nå har du det bra, skjønner jeg. Kan love deg at du har en her hjemme som er mer enn klar for å komme seg avgårde.
  Måneformørkelsen må ha vært fantastisk.
  God tur videre!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Fru Bee.

Travel. Inspiration. Memories for life.

%d bloggere liker dette: