ARC – Atlantic Rally for Cruisers 2015 – I MÅL!

Søndag 22. november kl 13:00 gikk starten på ARC. Verdens største havseilas. Som tidligere skrevet var Tamaracrew spente, klare og vel forberedt. Vi hadde også skikkelig lyst til å seile litt bra. En ekstra motivasjon er også de «store gutta» som stiller; Team Brunel f.eks.

Lars-Fredrik seilte i 1998 med Valhall, og med en gjeng eventyrlystne gutter, gooswing og pågangsmot tok de klasseseier, «line honor» og ble nummer åtte over all. De utfordret tradisjonelle veivalg og seilte knallbra. Vi var klare for å teste våre grenser og seilegenskapene til Tamara og se om vi hadde det som kreves.

I Las Palmas ble vi møtt av mange andre med samme mål, og et par bryggeslenger beviste tydelig at dette ville bli hard konkurranse. Båtene er bra utstyrt, mannskapet veldrillet og konkurranselystne, og å krysse Atlanter’n er ingen lek. Midt ute på havet er det bare båten din og mannskapet og det du har valgt å ta med.

Og turen vår inneholdt ALT!

Det startet hardt med mye vær, vi hadde rev i storseilet og spridd fokk i 30 knops vind. Andre døgnet røk festet til spinnakerbommen, men med gutta på Tamara var dette bare et lite set back, nå er festeanordningen mer permanent, med dynema, et gammelt vinsjehåndtak og diverse mekk.

Så roet vinden seg og vi kunne bade, fiske, og teste de andre litt mer lekne forseilene vi har ombord. Dessverre røyk knuten i toppen av fallet, og seilet kom ned i en fart! Martin fikk sin første tur i mastetoppen! Han er en tøffing, og jammen fikk vi ikke tredd nytt fall tilslutt. Spinnakeren kunne endelig heises. Etter dette har det vært et par røkne skjøter, et par turer til i mastetoppen på Martin, og spinnakeren ser ut som et skikkelig lappeteppe med masse små hull som er teipet. Fokka er ikke teipet enda, så den har et par kikkehull i passe høyde.

Det har vært flyvefisk, høyt og lavt, på dekk og i cockpit. Stjernehimler av en annen verden. Fullmåne nesten like sterk som solen, store bølger, «flatt vann», delfiner som leker, hvalbesøk og avkjølende timinutters regnbyger med masse vann!!!

Mannskapet vet vi har seilt hardt, er slitne og kjempefornøyde og vi har virkelig gjennomført drømmeregattaen. Det er en «once in a lifetime» opplevelse, og undertegnede kan love roligere seiling under andre forhold videre. Vi har tøffet oss og vunnet vår seier og fortjente plassering! 🙂 Utseilt distanse: 3150 nm

HURRA for Tamaracrew; Skipper-Lars, Brødbakings-Gina, Mastetopp-Martin og Ror-Bjørn.

12 svar til «ARC – Atlantic Rally for Cruisers 2015 – I MÅL!»

  1. HIPP HURRA!!! Gratulerer med utrolig bra fullført! 🙂 Skulle så gjerne ha vært i Karibien akkurat nå. Stor klem

    Likt av 1 person

  2. Kjell Lillemork avatar
    Kjell Lillemork

    Gratulerer med en flott gjennomført seilas. Nå kan dere bare kose dere videre på turen.
    Bmor og Bfar

    Likt av 1 person

  3. Lillian Dahlgren avatar
    Lillian Dahlgren

    Hurra for dere, ønsker dere en flott jul i Karibien. Hilsen Lillian og Finn

    Likt av 1 person

  4. Grattis, Grattis till den fina placeringen. 3ea I er klass och 55 bland alla 200. Nu är båda mina systersöner könda för sin mastklättring.Gud tur på resten av resan och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR, var ni än kommer att befinna er i Karibiskaiska havet!

    Likt av 1 person

  5. Gratulerer nok engang! Det har vært fantastisk å følge dere på ferden over «dammen» Tenker dere synes det er greit med fast grunn under beina en stund nå:-) Stor gratulasjonsklem fra meg.

    Liker

  6. Gratulerer med imponerende gjennomføring, spennende å følge dere underveis og få et innblikk i et eventyrliv som ligger relativt langt unna denne landkrabbens hverdag 😊 Kommer forresten til å savne Gina på julelunsj i år!

    Likt av 1 person

  7. Hurraaaaa og gratulerer med litt av en bragd av en seilas!! Er mektig imponert,- selv om jeg ikke helt klarer å forestille meg hva dere faktisk har vært med på! Nok en gang, gratulerer masse til hele det tøffe mannskapet! Stor hurraklem!

    Likt av 1 person

    1. Ja, det er ubeskrivelig! Klarer ikke helt å gjengi det selv heller… 😃 Det kostet krefter, men var kjempegøy samtidig! ⛵️💙🐬😴

      Liker

  8. Gratulerer så mye med vel gjennomført seilas🎉⛵️ Hører ut som dere var hatt en fantastisk opplevelse. Ser ut som onkel Bjørn koste seg også på bildene😉 Nå må dere ha en fantastisk julefeiring i Karibia🌟 God jul og hilse til alle❤️🎄 klem Therese

    Likt av 1 person

  9. Gratulerer med gjennomført seilas:-) virker som en lang og fin seilas. Dere får ha en trivelig varm julefeiring i Caribien:-)

    Likt av 1 person

  10. Gratulerer til alle sammen!! Flinke dere er! Godt å se at dere er trygt i havn og gøy å lese om seilasen 😊 Vi kommer til å savne deg på julebordet i kveld Gina, men det blir kanskje litt feiring i Karibien 🍾 Stor klem 😊

    Likt av 1 person

  11. Jan-Henry Løken avatar
    Jan-Henry Løken

    Skip Ohoi Gina og Lars,

    Gratulerer med vel overstått ARC regatta. Det ser ut som om dere har det helt supert! Ivar sjøulk og meg lurer på om vi kan få lov til å besøke dere (les: bo i båten) uke 5-6 som er 01.02-14.02 ? Benytter også anledningen til å ønske God Jul!

    Mvh Ivar og Jan-Henry

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar